Chokladmuffins / Kladdkaka

CHOKLADMUFFINS  /  KLADDKAKA

2,5 dl maizena (majsstärkelse)

40 phe

200 gram margarin utan protein

100 gram mörk blockchoklad (4% protein)

200 phe

2 dl socker

2 tsk bakpulver

Linfröavkok (6 msk hela linfrön kokas i 3 min i 5 dl vatten, sila bort fröna och använd den simmiga vätskan i stället för ägg) Motsvarar ca 4 ägg. Linfröavkoket ligger på ca 0,2-0,5% protein.                                                                                                          

Ca 10 phe

Summa 250 phe

Smält blockchoklad och margarin. Vispa linfröavkok och socker poröst.  Blanda majsstärkelse med bakpulvret och rör ned alltsammans i en bunke. Rör om väl.

Använd vanliga bakformar när du gör muffins- det blir c:a 18-20 st

Grädda i ca 15 min 200 grader. Ungefär 15 phe per muffins.

Gör du kladdkakan använd en vanlig rund form och ströa den med majsenamjöl. I ugnen ca 30 min 200 grader.

OBS! Öppna ugnsluckan så lite som möjligt under gräddningen, dessto bättre blir resultatet.