Muffins, grundrecept

I stället för ägg användes linfröavkok. Koka upp 2 dl vatten, lägg i 3 matskedar hela linfrön

Låt koka 3 minuter och sila sedan bort linfröna.  Kvar blir då en simmig vätska som liknar äggvita.  Det är detta du använder i stället för ägg. 

linfröavkok enl ovan
1,5 dl socker ( tag gärna hälften fruktsocker)
2,75 dl lågproteinmjöl                                                                 20 phe
50 gr smält margarin
1 dl vätska  ( 1,5 matskedar tjock grädde spädes med vatten)  28 phe
 2 teskedar bakpulver
1 tesked vaniljsocker 

Lägg gärna i en klick med sylt tex blåbär eller hallon i mitten av muffinsen

Rör socker och linfröavkok pösigt- vispa ordentligt och blanda sedan i de andra ingredienserna. Häll upp i formar och grädda ca 15 min i 175 graders värme i ugnen

Det blir ca 8 rätt stora muffins och phe halten är ca 6 phe per styck

Man kan variera receptet och blanda i 4 gram kakao (32 phe) och man kan också byta ut bite av mjölet med 1/2 dl cocos (60). Då ökar förstås phe halten - grädden kan uteslutas och man kan då använda endast vatten.